Skip to content
Dostava u roku 24-48h samo na području Beograda.

Jačanje imuniteta tokom zime

Tokom hladnih dana, izloženiji smo virusima i prehladama, zbog čega je odbrambenom sistemu našeg organizma potreban dodatan podsticaj. Kao i tokom ostalih godišnjih doba, važno je negovati zdrave navike – biti aktivan, spavati dovoljno, piti optimalne količine vode, izbegavati stres i loše navike, i hraniti se zdravo koliko god je to moguće.

A kako bi tokom zime organizam prošao bez ikakvih potresa i poremećaja, ove rutine treba upotpuniti i obogatiti namirnicama koje će pružiti važne nutrijente za optimalno funkcionisanje.

Imunitet tokom zime

Svoj meni oplenenite masnim vrstama riba, žumancetom, puterom, pečurkama i integralnim žitaricama kako biste nadoknadili vitamin D, kojeg tokom zime zbog manje sunca usvajamo u nešto manjoj meri.  Unosite kiseli kupus i tempeho, kako biste obezbedili probiotike koji će unaprediti crevnu floru i ojačali otpornost organizma. Opredelite se i za morsku ribu, laneno ulje, čia seme, kao i orašaste plodove za optimalne količine omega 3 masnih kiselina koje će ublažiti upalu, i pomoći bolje pamćenje. Naravno, uvrstite citrusno voće, papriku, paradajz, aroniju, šipak kako biste obezbedili sebi dovoljne količine vitamina C koji je neizostavan za proces jačanja imuniteta.

Za jači imunitet tokom zime, opredelite se i za neki od proizvoda iz naše prodavnice:

Pretraga