skip to Main Content
Dostava u roku 24-48h samo na podru─Źju Beograda.

Jagode i njihovo dejstvo na zdravlje

Polen i njegova uloga u ishrani

Jagode, pored toga ┼íto su mnogima omiljeno vo─çe, predstavljaju nepresu┼ían izvor blagotvornih nutrijenata. Odli─Źan su izvor folata, biljnih fenola, antioksidanasa i vitamina C, a smatra se da jedan obrok jagoda (┼íto je oko osam njih) sadr┼żi ─Źak 140 % preporu─Źenih dnevnih potreba za ovim vitaminom. Obezbe─Ĺuju prehrambrena vlakna usled ─Źega blagotvorno deluju na probavni sistem, reguli┼íu nivo holesterola u krvi i smanjuju rizik od sr─Źanih oboljenja. Zahvaljuju─çi udelu vitamina C i antioksidanasa, potiskuju slobodne radikale u organizmu i redukuju mogu─çnost razvoja odre─Ĺenih vrsta karcinoma, ali i usporavaju procese starenja. Prema nekim istra┼żivanjima, koli─Źina antioksidanasa u jagodama dvostruko je ve─ça nego u pomorand┼żama i gro┼ż─Ĺu, i ─Źak sedam puta┬á ve─ça nego u bananama i jabukama.

Konzumacijom jagoda podsti─Źe se proizvodnja kolagena u organizmu, zbog ─Źega je ko┼ża blistavija, a hrskavice, nokti i kosa ja─Źaju. Jagode izbeljuju zube i ten, i zbog toga su neizostavan deo ku─çne beauty rutine.

Jagode

Jagode, ali i srodno, bobi─Źasto vo─çe, povoljno uti─Źu na krvni pritisak, vaskularni sistem, ubla┼żavaju upalne procese i unapre─Ĺuju lipidni profil krvi.
Zato, u svoju dnevnu rutinu obavezno uvrstite vo─çne sokove brenda Srberry:

Pretraga