Skip to content
Dostava u roku 24-48h samo na području Beograda.

Kolač sa makom i jabukama

Za sve ljubitelje onih sočnijih vrsta kolača, predlažemo da isprobate recept za kolač sa makom i jabukama. Ovaj dezert dopašće se svim generacijama, a nastao je u kuhinji naše drage Jelene Dosković.

Za pripremu su neophodni sledeći sastojci:

6 jaja
120 gr šećera
vanil šećer
80 gr brašna
1 prašak za pecivo
150 gr mlevenog maka
100 ml mleka
100 ml ulja
3 velike rendane jabuke
7-8 kašika džema

Preliv:

200 gr crne čokolade
50 gr putera
2 kašike ulja

Priprema je sledeća: jaja penasto mutiti sa šećerima, pa tome dodati brašno sa praškom za pecivo. Potom dodati mleko, muteći, pa ulje. Sada smesi dodati mak, a za kraj ostaviti rendane jabuke.
Izliti u pleh obložen papirom za pečenje. Peče se nekih pola sata na 180C u zagrejanoj rerni, ali proverite čačkalicom za svaki slučaj.
Kada kolač izvadite iz rerne još vreo premažite dzemom.
Posle nekog vremena kada se malko prohladi preliti sa čokoladom koju ste istopili sa puterom i na kraju tome dodali dve kašike ulja.
Imajte malo strpljenja da se kolac dovoljno prohladi i stegne.

Za pripremu ovih kolača preporučujemo neki od džemova iz naše ponude:

Prijatno!

Pretraga