skip to Main Content
Dostava u roku 24-48h samo na podru─Źju Beograda.

Kola─Ź sa makom i jabukama

Za sve ljubitelje onih so─Źnijih vrsta kola─Źa, predla┼żemo da isprobate recept za kola─Ź sa makom i jabukama. Ovaj dezert dopa┼í─çe se svim generacijama, a nastao je u kuhinji na┼íe drage Jelene Doskovi─ç.

Za pripremu su neophodni slede─çi sastojci:

6 jaja
120 gr šećera
vanil šećer
80 gr brašna
1 prašak za pecivo
150 gr mlevenog maka
100 ml mleka
100 ml ulja
3 velike rendane jabuke
7-8 ka┼íika d┼żema od kajsije

Preliv:

200 gr crne ─Źokolade
50 gr putera
2 kašike ulja

Priprema je sledeća: jaja penasto mutiti sa šećerima, pa tome dodati brašno sa praškom za pecivo. Potom dodati mleko, muteći, pa ulje. Sada smesi dodati mak, a za kraj ostaviti rendane jabuke.
Izliti u pleh oblo┼żen papirom za pe─Źenje. Pe─Źe se nekih pola sata na 180C u zagrejanoj rerni, ali proverite ─Źa─Źkalicom za svaki slu─Źaj.
Kada kola─Ź izvadite iz rerne jo┼í vreo prema┼żite dzemom od kajsije.
Posle nekog vremena kada se malko prohladi preliti sa ─Źokoladom koju ste istopili sa puterom i na kraju tome dodali dve ka┼íike ulja.
Imajte malo strpljenja da se kolac dovoljno prohladi i stegne.

Za pripremu ovih kola─Źa preporu─Źujemo Extra d┼żem od kajsija proizvo─Ĺa─Źa Vrtlari:

Prijatno!

Back To Top
Pretraga