Skip to content
Dostava u roku 24-48h samo na području Beograda.

Kupine

Istraživanja su pokazala da kupine sadrže veliku količinu vlakana, kao i da obiluju mineralima i antioksidansima, ali i da poseduju određena antikancerogena svojstva. Zahvaljujući antocijaninu i elaginskoj kiselini, kupine su efikasne u suzbijanju upalnih procesa i slobodnih radikala koji uzrokuju nastanak raka. Kupine sadrže veliki kapacitet upijanja radikalnih jedinica koji se meri u čak 5350 ORAC jedinica.

Konzumacija kupina blagotvorno deluje na zdravlje kostiju, kože, srca, a pogodne su i osobama sa dijabetesom zbog velike količine vlakana koje sadrže, ali i zato što regulišu nivo šećera i holesterola u krvi.

100 grama ovog voća obezbeđuje skoro 35% dnevnih potreba za vitaminom C, koji je značajan za proizvodnju kolagena i određenih neurotransmitera, kao i antioksidanasa. Ovo je važno za procese zarastanja rana kao i jačanje imuniteta. Smatra se da polifenoli iz kupina pomažu kognitivne sposobnosti čoveka.

Kupine

Jedna porcija kupina zadovoljava polovinu dnevnih potreba za vitaminom C, manganom i skoro trećinu potreba za vitaminom K. Zato vam predlažemo da što pre poručite:

Pretraga