Skip to content
Dostava u roku 24-48h samo na području Beograda.

Med i limun – kombinacija za zdraviji organizam

Napitak od meda i limuna predstavlja nepresušan izvor blagovornih nutrijenata, a njegova konzumacija svakoga dana ostvaruje brojne benefite po zdravlje. Ovu mešavinu preporučljivo je konzumirati ujutru, pre obroka, a priprema je vrlo jednostavna. U čašu mlake vode neophodno je razmutiti kafenu kašičicu meda i sok od pola limuna. Svakodnevnom konzumacijom ovog napitka unapređuje se zdravlje gotovo celog organizma, a samo neki od efekata koje ostvaruje su:

reguacija nivoa šećera u krvi i holesterola, kao i smanjenje rizika za razvoj kardiovaskularnih oboljenja,
hidratacija organizma i regulacija telesne težine,
jačanje otpornosti organizma (med i limun pospešuju izbacivanje nečistoća iz organizma, a vitamin C iz limunovog soka suzbija prehlade i grip),
čišćenje organizma od otrova i upala, ali suzbijanje upala respiratornih organa.
Zahvaljujući udelu limuna koji reguliše kiselost u organizmu i antibakterijskim svojstvima meda, ovaj napitak čisti zidove urinarnog trakta i utiče na smanjenje mogućnosti razvoja infekcija.
Med kao antioksidans uklanja nečistoću iz kože i unapređuje njen kvalitet. Reguliše crvenilo i upalne procese koji su rezultat nataloženih nečistoća u krvi što za posledicu ima blistaviji i zdraviji izgled.
Med i limun

Ovo su samo neke od pogodnosti koje se ostvaruju na zdravlje redovnom konzumacijom ovih namirnica, zbog čega one imaju primenu u narodnoj medicini vekovima unazad.

Napravite napitak od meda i limuna sa fenomenalnim medom sa naših polica:

Pretraga