Nastala u jednom od najpoznatijih gradova Bliskog Istoka, Dubai čokolada postala je globalni trend zahvaljujući savršenom spoju dva sastojka bogatog ukusa – pistaća i crne čokolade.
Polen i njegova uloga u ishrani
Polen je pčelinji proizvod sa širokom primenom i antigljivičnim, protivupalnim, imunostimulativnim, antimikrobnim dejstvima. Posebno je preporučljiv u cilju jačanja imuniteta, pomaganja procesa oporavka organizma nakon preležanih bolesti, za unapređenje apetita kod neuhranjenih osoba, prevenciju kardiovaskularnih oboljenja, ali i sprečavanje razvoja benignog uvećanja prostate kod muškaraca. Polen pomaže procese detoksikacije organizma kroz stimulaciju rada jetre i ima zaštitno dejstvo u slučajevima izloženosti toksičnim materijama. Ova namirnica obiluje aminokiselinama, vitaminima A, D, C, E, vitaminima B kompleksa i drugim značajnim nutrijentima koji mogu varirati u odnosu na geografsko poreklo i biljnih vrsta koje ulaze njegov sastav.
Polen za konzumaciju dolazi u dva oblika – sveži i sušeni. Svež polen sadrži veću količinu vode i neophodno je čuvati ga u zamrzivaču kako bi očuvao sve hranljive materije. Sušeni polen, sa druge strane, može da se čuva i na sobnoj temperaturi bez gubitka blagotvornih svojstava.
