skip to Main Content
Dostava u roku 24-48h samo na području Beograda.
Gazdinstvo Krstonošić

Poljoprivredno gazdinstvo Krstonošić Kikinda fokusira se na uzgoj i preradu uljanih kultura, jer to je ono što najbolje uspeva u njihovim lokalnim mikroklimatskim i zemljišnim uslovima. Sa severa Banata, najosunčanijeg dela Srbije, donose nam 100% prirodne proizvode. To su: hladno ceđena jestiva biljna ulja, biljni puteri i proteinska brašna od uljarica.

Zemljoradnička tradicija se u porodici Krstonošić provlači iz generacije u generaciju. U registar poljoprivrednih gazdinstava prvi put su se upisali 2004. godine, a od 2020. mesto nosioca gazdinstva preuzima mlađa ženska ruka. To je simboličo označilo i mali, ali smeli iskorak ka modernizaciji gazdinstva u svakom smislu.
Iz sezone u sezonu, primarnu proizvodnju podređuju potrebama sopstvenih preradnih kapaciteta, a proizvodni asortiman zahtevima savremenog potrošača. Tako su na polja vratili neke stare, gotovo zaboravljene poljoprivredne kulture, a uveli i planiraju da i dalje uvode nove, egzotične biljne vrste i na taj način daju svoj doprinos biodiverzitetu lokalne sredine.

Gazdinstvo Krstonošić
Proizvodi sa gazdinstvo Krstonošić na našim policama:
Pretraga