U poslednje vreme sve više ljudi okreće se prirodnoj kozmetici iz različitih razloga. Dok komercijalna…
Priprema soka od aronije
Aronija je izuzetno efikasna u jačanju imuniteta i detoksikaciji organizma, a ima i niz drugih pogodnosti po zdravlje. Baš zbog njenih čuvenih svojstava, preporučljivo je redovno je konzumirati. Aronija se koristi za pripremu džemova, slatkog, konzumira se sveža, a možda najpopularniji način je u vidu soka.
Sok od aronije može se ili cediti ili kuvati. Najviše nutrijenata i svojstava, aronija čuva ukoliko se priprema bez kuvanja i zaslađivanja, jednostavnim ceđenjem. Količina soka koja se može dobiti od jednog kilograma sveže aronije je 0,7 litara.
Bez obzira na to kako se pripremi, preporučljivo je konzumirati od jedne do tri rakijske čašice dnevno. Preporučena količina varira u odnosu na razlog iz kog se konzumira tako da osobe koje žele da ojačaju imunitet, dovoljno je da popiju jednu čašicu tokom dana.