Brusnica kandirana
120.00 RSD
Tip | Kandiranno voće |
---|---|
Neto sadržaj | 100g |
Opis
Brusnica je tvrda crvena bobica kiselkastog ukusa i može se konzumirati na više načina: sveža, sušena, kandirana, ceđena… Kandirana brusnica može se koristiti kao dodatak u salatama, kolačima, šejkovima, smutijima, u kombinaciji sa žitaricama, ili sama, kao slatkiš.
✔️ Brusnica ima razna svojstva blagotvorna po zdravlje, a najpoznatija je kao prirodni antibiotik, jer sprečava prijanjanje bakterija za zidove sluznica. Naročito je popularna u sprečavanju vraćanja urinarnih infekcija . Antibiotici unište bakterije koje su prisutne u urinu, ali deo bakterija se “sakrije” u zidove bešike i po prestanku uzimanja antibiotika nastave da se šire po urinarnom traktu. Uglavnom se koristi kod E.coli, ali i kod drugih patogenih bakterija (Staphylococcus aureus, Klebsiella pneumoniae, Pseudomonas aeruginosa, Proteus mirabilis) koje izazivaju infekcije u mokraćnim putevima.
✔️ Komponente ploda brusnice sprečavaju i prijanjanje Helicobacter pylori na zid želudačne sluznice.
✔️ Zahvaljujući prisustvu bioflavonoida, brusnica sprečava i nastanak oboljenja desni, srca i krvnih sudova, ateroskleroze (suženja krvnih sudova), komplikacija kod dijabetesa…
✔️ Brusnica sadrži i moćne antioksidanse, koji štite ćelije organizma od oštećenja.
✔️ Zbog prijatnog kiselkastog ukusa koristi se i kao sok za osveženje ili za grickanje, a posebno se preporučuje osobama koje su izložene stresu ili imaju neko oboljenje srca i krvnih sudova.
Pogledajte i ostale proizvode iz kategorije Suvo, kandirano i osmotski sušeno voće.
Nutritivne vrednosti
Prosečna nutritivna vrednost | Na 100g proizvoda |
Energija | 1416KJ/338,5kcal |
Masti | 0.68g |
od kojih zasićene masne kiseline: | 0.12g |
Ugljeni hidrati | 82.96g |
od kojih šećeri: | 73.69g |
Proteini | 0.38g |
So | 4.86mg |
Morate biti prijavljeni da biste postavili recenziju.
Recenzije
Još nema komentara.