Skip to content
Dostava u roku 24-48h samo na području Beograda.

Chipotle

440.00 RSD

TipZačin
ProizvođačFatalni začini
Neto količina60ml

Opis

Chipotle začin, sa svojim intenzivnim mirisom dimljenih paprika, pruža jedinstvenu dimljenu notu koja će obogatiti vaše kulinarske kreacije. Sastoji se od sušene paprike (97%) i soli (3%), čime čini jednostavan, ali moćan sastav koji će dodati dubinu ukusa vašim jelima.

Sušena paprika, koja čini većinski deo ovog začina, često se pravi od dimljenih jalapeno paprika, doprinoseći karakterističnom dimljenom ukusu i bogatstvu arome. Dodatak soli upotpunjuje profil ukusa, pružajući balansiranost i naglašavajući prirodnu slatkoću dimljenih paprika.

Zdravstveni benefiti:

✓ Sušene paprike, bogate capsaicinom, mogu imati pozitivan uticaj na kardiovaskularno zdravlje, smanjujući nivo holesterola i poboljšavajući cirkulaciju krvi.
✓ Dimljenje paprike može povećati prisustvo antioksidanasa u začinu, pružajući zaštitu ćelijama od oštećenja slobodnim radikalima.
✓ Capsaicin takođe ima termogenički efekat, podstičući sagorevanje kalorija i podržavajući procese mršavljenja.
✓ Umjerena količina soli doprinosi održavanju ravnoteže elektrolita u organizmu, važne za normalno funkcionisanje mišića i nervnog sistema.
✓ Umeren unos soli doprinosi očuvanju ravnoteže elektrolita i podržava zdrav krvni pritisak.

Chipotle začin je savršen način da dodate složenost ukusa svojim jelima, bilo da je reč o mesu, ribi, povrću ili umacima. Njegov intenzivan dimljeni karakter i blaga ljutina čine ga nezaobilaznim dodatkom za ljubitelje pikantnih i aromatičnih ukusa. Uživajte u eksperimentisanju sa Chipotle začinom kako biste otkrili nove dimenzije ukusa u vašoj kuhinji.

Ovde možete pogledati i ostale proizvode našeg proizvođača Fatalni začini.

O proizvođaču

Mi smo malo porodično poljoprivredno gazdinstvo iz Bačke Palanke koje se bavi uzgojem i preradom paradajza i u maloj količini drugih vrsta povrća. Sveže povrće se suši u kondenzacionoj sušari pri temp od max 52°C čime se čuvaju nutritivne vrednosti povrća.

Recenzije

Još nema komentara.

Ocenite proizvod
Pretraga