Skip to content
Dostava u roku 24-48h samo na području Beograda.

Crveni kupus

260.00 RSD

TipSveže povrće
ProizvođačBakaluk
Neto sadržaj1kg

Proizvode iz pijačne ponude isporučujemo četvrtkom posle 16h ili subotom posle 13h!

Kategorije: ,

Opis

Crveni kupus, sa svojom intenzivnom bojom i karakterističnim ukusom, predstavlja ne samo atraktivnu namirnicu na tanjiru, već i izvor brojnih zdravstvenih benefita. Ovo fantastično povrće, sa svojim bogatstvom hranljivih sastojaka, doprinosi celokupnom zdravlju na različite načine:

✓ Crveni kupus je bogat antioksidansima poput antocijana, koji mu daju karakterističnu crvenu boju. Ovi antioksidansi pomažu u neutralizaciji slobodnih radikala u organizmu, čime se smanjuje oksidativni stres i rizik od raznih bolesti.
✓ Ovaj kupus je izuzetno dobar izvor vitamina C, esencijalnog nutrijenta za jačanje imunološkog sistema. Redovno konzumiranje crvenog kupusa može pomoći u prevenciji prehlada, gripa i drugih infekcija.
✓ Ovaj kupus je bogat vlaknima, koja igraju ključnu ulogu u podršci probavnom sistemu.
✓ Istraživanja su pokazala da crveni kupus može imati pozitivan uticaj na regulaciju nivoa šećera u krvi. Ovo je posebito važno za osobe koje žele održati stabilan nivo glukoze i smanjiti rizik od dijabetesa.
✓ Fitonutrijenti prisutni u crvenom kupusu, uključujući sulforafan, imaju antiinflamatorna svojstva koja podržavaju zdravlje srca. Redovan unos ovog povrća može doprineti smanjenju rizika od kardiovaskularnih oboljenja.

Dodatno, ovaj kupus je niskokaloričan, što ga čini idealnim dodatkom svakodnevnoj ishrani za one koji žele održavati zdravu telesnu težinu. Sve ove karakteristike čine crveni kupus izuzetno korisnim i ukusnim saveznikom u očuvanju celokupnog zdravlja i dobrobiti organizma.

Ostale Bakaluk proizvode možete pogledati OVDE.

O proizvođaču

Bakaluk u svjoj ponudi ima proizvode registrovanih poljoprivrednika. Sve sezonsko voće i povrće bere se baš za dan isporuke, tako da uvek stiže sveže! Voće i povrće stiže sa dva domaćinstva i gajeno je bez hemije

Recenzije

Još nema komentara.

Ocenite proizvod
Pretraga