Skip to content
Dostava u roku 24-48h samo na području Beograda.

Đumbir u prahu

270.00 RSD

TipZačin
ProizvođačSanaterra
Neto količina50gr

Opis

Đumbir u prahu je začin koji se pravi od korenaste biljke poznate po svom karakterističnom pikantnom ukusu i mirisu, koja ima dugu istoriju korišćenja u kulinarske i medicinske svrhe. Ovaj začin, biljka Zingiber officinale, tradicionalno se koristi širom sveta zbog svojih izuzetnih ukusa i zdravstvenih benefita.
Đumbir se često koristi u kuhinjama širom sveta kako bi obogatio ukus jela. Njegov blago ljutkasti i osvežavajući ukus čini ga popularnim sastojkom u supama, karijima, napicima i pečenjima.

Konzumiranje đumbira u prahu sa sobom donosi i niz zdravstvenih benefita:

✓ Đumbir sadrži bioaktivne jedinjenja, uključujući gingerol, koji imaju moćna antiinflamatorna svojstva. Ova svojstva mogu pomoći u smanjenju upale u organizmu.
✓ Đumbir je poznat po svojoj sposobnosti da ublažava mučninu. Često se preporučuje kao prirodni lek za putničku mučninu, jutarnju mučninu tokom trudnoće i mučninu uzrokovanu hemoterapijom.
✓ Ovaj začin može poboljšati varenje tako što stimuliše lučenje probavnih enzima. Takođe može pomoći u smanjenju nadutosti i gasova, čime se olakšava opšte zdravlje digestivnog sistema.
✓ Đumbir ima analgetička svojstva koja mogu pomoći u smanjenju bola i upale. Ovo može biti posebno korisno za osobe koje pate od hroničnih bolova ili artritisa.
✓ Neka istraživanja sugerišu da đumbir može poboljšati osetljivost na insulin i regulisati nivoe šećera u krvi, što može biti korisno za osobe sa dijabetesom ili rizikom od dijabetesa.

Ovaj začin je proizvod proizveden po principima organske proizvodnje.

Ovde možete pogledati i ostale proizvode iz naše kategorije Ukusi sveta .

Recenzije

Još nema komentara.

Ocenite proizvod
Pretraga