Skip to content
Dostava u roku 24-48h samo na području Beograda.

Eritritol

380.00 RSD

TipPrirodni zaslađivač
ProizvođačThe Best Of Nature
Neto količina150gr

Opis

Eritritol, prirodni zaslađivač koji se često koristi kao zamena za šećer, dobija sve više pažnje zbog svojih mnogobrojnih prednosti i prijatnog ukusa. Ovaj poliol, koji se prirodno javlja u voću poput krušaka, grožđa i lubenica, postaje popularan izbor među onima koji žele smanjiti unos kalorija i regulisati nivo šećera u ishrani.

Konzumiranje ovog proizvoda sa sobom donosi i niz zdravstvenih benefita:

✓ Eritritol ima niski glikemijski indeks, ne uzrokuje nagli skok nivoa šećera u krvi. Ovo je posebno korisno za ljude sa dijabetesom i onima koji žele održavati stabilan nivo šećera u krvi.
✓ Ima vrlo nisku kalorijsku vrednost. Ovo čini eritritol odličnim izborom za one koji žele kontrolisati telesnu težinu ili smanjiti unos kalorija.
✓ Eritritol ne dovodi do kiselosti u ustima koja može izazvati propadanje zuba, za razliku od šećera koji može prouzrokovati karijes. Ova osobina čini eritritol blagotvornim za oralno zdravlje.
✓ Ima sličan ukus kao šećer, ali bez dodatnih kalorija. Njegova slatkost je blaga i ne ostavlja naknadni ukus, čineći ga idealnim izborom za one koji žele uživati u slatkim ukusima bez dodatnih kalorija i štetnosti po zdravlje.
✓ Korišćenje eritritola može pomoći u smanjenju rizika od insulinske rezistencije. Ne utiče značajno na nivo šećera u krvi i ne zahteva povećano lučenje insulina.

Ovde možete pogledati i ostale proizvode iz naše kategorije Ukusi sveta .

Recenzije

Još nema komentara.

Ocenite proizvod
Pretraga