Skip to content
Dostava u roku 24-48h samo na području Beograda.

Fortin ovsene pahuljice velike

270.00 RSD

TipŽitarice
ProizvođačFortin
Neto količina500gr

Opis

Fortin ovsene pahuljice velike predstavljaju popularan i hranljiv doručak, napravljen od ovsenog zrna koje se valja i melje kako bi se dobile karakteristične pahuljice. Ove pahuljice se često koriste u raznim jelima, a njihova konzumacija može doneti brojne zdravstvene benefite.

Konzumiranje ovih pahuljica sa sobom donosi i niz zdravstvenih benefita:

Fortin ovsene pahuljice velike su izuzetno bogate rastvorljivim vlaknima poznatim kao beta-glukan. Ova vlakna podržavaju zdravlje srca, smanjujući nivo lošeg holesterola u krvi i održavajući stabilnost šećera.
Ovsene pahuljice obično pružaju kompleksne ugljene hidrate koji se sporo vare, obezbeđujući dugotrajnu i stabilnu energiju. Ovo ih čini odličnim izborom za održavanje energije tokom dana.
U poređenju sa mnogim drugim žitaricama, ovsene pahuljice sadrže značajne količine proteina. Proteini su esencijalni za izgradnju i obnovu tkiva, što ih čini važnim delom ishrane.
Pružaju esencijalne mikroelemente poput gvožđa, magnezijuma, fosfora i mangana. Ovi minerali igraju ključnu ulogu u različitim metaboličkim procesima i održavanju opšteg zdravlja.
Sadrže antioksidanse koji pomažu u borbi protiv slobodnih radikala u organizmu. Ovo može doprineti smanjenju oksidativnog stresa i podržati opšte zdravlje.

Kao deo balansirane ishrane, pahuljice od celog zrna kukuruza mogu se kombinovati s mlekom ili jogurtom, dodavati svežem voću ili orašastim plodovima kako bi se dodala raznovrsnost i dodatna hranljiva vrednost.

Ovde možete pogledati i ostale proizvode iz naše kategorije Ukusi sveta .

Recenzije

Još nema komentara.

Ocenite proizvod
Pretraga