Skip to content
Dostava u roku 24-48h samo na području Beograda.

Heljda sirova

250.00 RSD

TipŽitarice
ProizvođačSlavuj
Jedinica mere300gr

Opis

Heljda sirova, odnosno nerafinirana verzija ove žitarice, predstavlja izuzetno hranljivu namirnicu bogatu različitim korisnim nutrijentima. Heljda je poreklom iz Azije, ali se danas uzgaja širom sveta zbog svoje nutritivne vrednosti i širokog spektra zdravstvenih benefita.
Ono što heljdu izdvaja u odnosu na druge žitarice je, pre svega, visok sadržaj gvožđa – mikroelementa koji je potreban našem organizmu za vezivanje i prenos kiseonika. Druga njena značajna karakteristika jeste potpuno odsustvo glutena, koji utiče na usporavanje metaboličkih procesa.

Heljda sirova sadrži i mikroelemente: fosfor, magnezijum, cink, mangan, bakar, selen, kalcijum, kalijum, kao i silicijum, hlor, i mnoge druge.
Heljda je bogata vitaminima B grupe (B1, B2, B3, B6 i B9), koji normalizuju rad kardio-vaskularnog i centralnog nervnog sistema. U njoj se sadrži i vitamin E, koji ima antioksidantno dejstvo i štiti ćelije od uticaja slobodnih radikala, kao i A vitamin, koji snižava rizik od pojave očnih bolesti, utiče na jačanje kostiju i regeneraciju tkiva.

Zbog visokog sadržaja gvožđa upotreba heljde se preporučuje osobama koje pate od anemije. Zbog odsustva glutena, mogu je koristiti osobe koje boluju od celijačne bolesti, i osobe koje pate od astme ili psorijaze. Rutin utiče na jačanje zidova krvnih sudova, apsorpciju vitamina C, kao i na snižavanje kiselosti u želucu, pa je zbog toga bitan za osobe koje imaju povišen krvni pritisak ili pate od gastritisa. Heljda ima srednji glikemijski indeks (60-50), što predstavlja značajan faktor u ishrani osoba koje boluju od dijabetesa.

Ovde možete pogledati i ostale proizvode našeg proizvođača Slavuj.

O proizvođaču

Naša osnovna ideja bila je da plasiramo na tržište zdrav i prirodan proizvod. Glavni principi našeg poslovanja su dobra namera i ljubav – kao podloga za proizvodnju hrane vrhunskog kvaliteta

Recenzije

Još nema komentara.

Ocenite proizvod
Pretraga