Skip to content
Dostava u roku 24-48h samo na području Beograda.

Hladno ceđeno suncokretovo ulje

560.00 RSD

TipUlje
UkusSuncokret
ProizvođačGazdinstvo Krstonošić
Neto količina750ml

Opis

Hladno ceđeno suncokretovo ulje nastaje mehaničkim istiskivanjem bez dodatnog zagrevanja. Nakon toga se u hladnom i zamračenom prostoru prirodno prečišćava taloženjem i pretakanjem isključivo u posudama od nerđajućeg čelika ili stakla. Za razliku od rafinisanih, ovo ulje ima očuvan prirodan miris i ukus, ali i sve dragocene hranljive sastojke.

Hladno ceđeno suncokretovo ulje je zdravo iz više razloga:
✓ Sadrži omega 3 i 6 masne kiseline, koje su ključne za zdravlje srca. Ove masne kiseline takođe imaju pozitivan uticaj na mozak i nervni sistem.
✓ Sadrži visok nivo vitamina E, koji je moćan antioksidans. Antioksidansi pomažu u borbi protiv slobodnih radikala u organizmu i mogu smanjiti rizik od određenih bolesti.
✓ Bogato je vitaminom K, koji je važan za zdravlje kostiju i koagulaciju krvi.

Hladno ceđeno suncokretovo ulje može se koristiti na različite načine:
🥗 U kombinaciji sa limunovim sokom, jabukovim sirćetom ili drugim začinima po vašem ukusu, odličan je preliv za sveže salate.
🥩 Ovo ulje može biti osnova za pripremu marinada za meso, ribu ili povrće. Kombinujte ga sa začinima, limunovim sokom, belim lukom i drugim sastojcima kako biste spermili ukusnu marinadu.
🥣 Dodajte malu količinu hladno ceđenog suncokretovog ulja u supu, sosove ili variva kako biste obogatili ukus i teksturu jela.
🍪 Možete ga koristiti kao zamenu za druge vrste ulja ili masti u pripremi peciva, kolača ili drugih poslastica.

Možete pogledati i ostale proizvode Gazdinstva Krstonošić.

O proizvođaču

Poljoprivredno gazdinstvo Krstonošić Kikinda fokusira se na uzgoj i preradu uljanih kultura, jer to je ono što najbolje uspeva u njihovim lokalnim mikroklimatskim i zemljišnim uslovima. Sa severa Banata, najosunčanijeg dela Srbije, donose nam 100% prirodne proizvode. To su: hladno ceđena jestiva biljna ulja, biljni puteri i proteinska brašna od uljarica

Recenzije

Još nema komentara.

Ocenite proizvod
Pretraga