Skip to content
Dostava u roku 24-48h samo na području Beograda.

Integralno heljdino brašno

460.00 RSD

TipHeljdino brašno
ProizvođačVodenica Dren
Neto količina0,5 kg

Opis

Integralno heljdino brašno proizvedeno mlevenjem celog zrna heljde, predstavlja izuzetno hranljiv proizvod sa specifičnim ukusom sa blago orašastim notama, i nizom zdravstvenih benefita, što ga čini intrigantnim dodatkom raznovrsnim receptima. Sa svojom jedinstvenom teksturom i hranljivim svojstvima, integralno heljdino brašno postaje sveprisutna opcija u ishrani onih koji cene ukusne i zdrave alternative u kulinarstvu.

Integralno heljdino brašno vam pruža mnoge zdravstvene benefite:

✓ Bez glutena – integralno heljdino brašno je prirodno bez glutena, čime postaje odlična alternativa za one sa intolerancijom na gluten ili celijakijom. Ovo čini brašno pristupačnim za širi spektar ishrane.
✓ Heljdino brašno obiluje hranljivim sastojcima kao što su proteini, vlakna, gvožđe, magnezijum i vitamini B kompleksa. Ovi nutrijenti igraju ključnu ulogu u podršci opštem zdravlju, jačanju imunološkog sistema i održavanju vitalnosti.
✓ Redovna konzumacija heljdinog brašna povezana je sa smanjenjem rizika od kardiovaskularnih bolesti. Vlakna i antioksidanti prisutni u heljdi mogu pomoći u održavanju zdravog krvnog pritiska i nivoa holesterola.
✓ Ima niski glikemijski indeks, što znači da postepeno otpušta šećer u krv, sprečavajući nagli porast nivoa glukoze. Ovo je od posebnog značaja za osobe sa dijabetesom ili one koje žele stabilizovati nivo šećera.
✓ Heljda sadrži fitohemikalije sa antiinflamatornim svojstvima, što može pomoći u smanjenju upala u organizmu. Ovo je posebno važno za podršku opštem zdravlju i prevenciju hroničnih bolesti.

Ovo brašno, svojim hranljivim profilom i raznovrsnim mogućnostima upotrebe, pruža ukusan način za poboljšanje ishrane i podršku celokupnom zdravlju.

Odlično je za pripremu hleba, peciva, palačinki i kolača. Dodatak ovog brašna u ishranu takođe može doprineti očuvanju telesne mase i kontroli telesnog indeksa.

Ovde možete pogledati i ostale proizvode Vodenica Dren.

O proizvođaču

Vodenica Dren se nalazi u selu Ključ, kod Valjeva. Kraj vodenice protiče reka Lepenica, koja omogućava da se brašno melje na tradicionalan način, baš kao što su naši preci. Na našoj vodenici sva zrna započinju život kao cela zrna. U svom prirodnom stanju, tokom rasta u poljima, cela zrna su celo seme biljke.

Recenzije

Još nema komentara.

Ocenite proizvod
Pretraga