Skip to content
Dostava u roku 24-48h samo na području Beograda.

Integralno kukuruzno žuto brašno

260.00 RSD

TipKukuruzno brašno
ProizvođačVodenica Dren
Neto količina0,5 kg

Opis

Integralno kukuruzno žuto brašno je hranljiv proizvod sa izuzetnim ukusom i brojnim zdravstvenim prednostima. Ova vrsta brašna dobija se mlevenjem celog zrna kukuruza, čime zadržava sve hranljive sastojke i vlakna prisutna u spoljnoj ljusci zrna. Njegova karakteristična žuta boja potiče od prirodnih pigmenata, uključujući karotenoide, koji pružaju dodatnu dozu antioksidansa.

Integralno kukuruzno žuto brašno vam pruža mnoge zdravstvene benefite:

✓ Izuzetno je bogato dijetalnim vlaknima, koja igraju ključnu ulogu u podršci zdravom varenju. Vlakna pomažu u održavanju redovnog pražnjenja creva, sprečavajući probleme poput zatvora.
✓ Zahvaljujući kompleksu ugljenih hidrata i sporijem oslobađanju šećera, ovo brašno može pomoći u održavanju stabilnog nivoa glukoze u krvi. To je posebno važno za osobe sa dijabetesom ili one koje žele održavati ravnotežu šećera.
✓ Pruža značajne količine vitamina B kompleksa, uključujući tiamin, riboflavin i niacin. Ovi vitamini igraju ključnu ulogu u održavanju energetskog metabolizma, podržavajući funkciju nervnog sistema i doprinoseći opštem zdravlju kože.
✓ Konzumiranje integralnih žitarica, uključujući integralno kukuruzno žuto brašno, povezano je sa smanjenim rizikom od srčanih oboljenja. Vlakna, antioksidanti i nutrijenti u ovom brašnu podržavaju zdravlje srca i krvnih sudova.
✓ Ovo brašno sadrži antioksidante koji pomažu u neutralizaciji slobodnih radikala u organizmu. Ovo antioksidativno dejstvo doprinosi zaštiti ćelija od oštećenja i može imati pozitivan uticaj na opšte zdravlje.

Uključivanjem integralnog kukuruznog žutog brašna u ishranu ne samo da diversifikujete svoje recepte već i obezbeđujete telu esencijalne hranljive materije, čime unapređujete svoje opšte zdravlje.

Odlično je za pripremu hleba, peciva, palačinki i kolača, pružajući im jedinstvenu teksturu i blag ukus kukuruza. Dodatak ovog brašna u ishranu takođe može doprineti očuvanju telesne mase i kontroli telesnog indeksa.

Ovde možete pogledati i ostale proizvode Vodenica Dren.

O proizvođaču

Vodenica Dren se nalazi u selu Ključ, kod Valjeva. Kraj vodenice protiče reka Lepenica, koja omogućava da se brašno melje na tradicionalan način, baš kao što su naši preci. Na našoj vodenici sva zrna započinju život kao cela zrna. U svom prirodnom stanju, tokom rasta u poljima, cela zrna su celo seme biljke.

Recenzije

Još nema komentara.

Ocenite proizvod
Pretraga