Skip to content
Dostava u roku 24-48h samo na području Beograda.

Integralno pšenično brašno

260.00 RSD

TipPšenično brašno
ProizvođačVodenica Dren
Neto količina0,5 kg

Opis

Integralno pšenično brašno je izuzetno hranljiv proizvod sa značajnim pozitivnim uticajem na zdravlje. Ova vrsta brašna dobija se mlevenjem celog zrna pšenice, zadržavajući sve njegove komponente, uključujući mekinje i klicu. Karakteriše ga specifična žitarica i pruža niz zdravstvenih benefita.

Integralno pšenično brašno vam pruža mnoge zdravstvene benefite:

✓ Integralno pšenično brašno je izuzetan izvor dijetalnih vlakana, koja igraju ključnu ulogu u podršci zdravlju probavnog sistema. Vlakna ne samo da olakšavaju varenje već i održavaju zdravu crevnu floru, smanjujući rizik od gastrointestinalnih problema.
✓ Zbog visokog sadržaja vlakana, integralno pšenično brašno može pomoći u održavanju zdrave telesne težine. Vlakna doprinose osećaju sitosti, sprečavajući prekomerno konzumiranje hrane i podržavajući efikasno mršavljenje.
✓ Pruža obilje hranljivih sastojaka, uključujući vitamine B kompleksa, gvožđe, magnezijum i cink. Ovi nutrijenti su ključni za održavanje energetskog metabolizma, jačanje imunološkog sistema i podršku celokupnom zdravlju.
✓ Može doprineti stabilizaciji nivoa šećera u krvi. Vlakna usporavaju apsorpciju šećera, čime se smanjuje rizik od naglih fluktuacija glukoze i podržava dugotrajna energija.
✓ Redovna konzumacija integralnog pšeničnog brašna povezana je s smanjenim rizikom od bolesti srca. Vlakna, zajedno s drugim hranljivim sastojcima poput antioksidanata, mogu pomoći u održavanju zdravog krvnog pritiska i nivoa holesterola, čime se podržava opšte kardiovaskularno zdravlje.

Uključivanjem ovog brašna u ishranu, osiguravate sebi kvalitetne nutrijente i podržavate održavanje optimalnog zdravlja, uz prirodnu nijansu pšenice koja doprinosi autentičnosti ovog hranljivog proizvoda.

Odlično je za pripremu hleba, peciva, palačinki i kolača, pružajući im jedinstvenu teksturu i blag ukus kukuruza. Dodatak ovog brašna u ishranu takođe može doprineti očuvanju telesne mase i kontroli telesnog indeksa.

Ovde možete pogledati i ostale proizvode Vodenica Dren.

O proizvođaču

Vodenica Dren se nalazi u selu Ključ, kod Valjeva. Kraj vodenice protiče reka Lepenica, koja omogućava da se brašno melje na tradicionalan način, baš kao što su naši preci. Na našoj vodenici sva zrna započinju život kao cela zrna. U svom prirodnom stanju, tokom rasta u poljima, cela zrna su celo seme biljke.

Recenzije

Još nema komentara.

Ocenite proizvod
Pretraga