Skip to content
Dostava u roku 24-48h samo na području Beograda.

Integralno ražano brašno

260.00 RSD

TipRažano brašno
ProizvođačVodenica Dren
Neto količina0,5 kg

Opis

Integralno ražano brašno proizvedeno mlevenjem celog zrna raži, predstavlja nutritivno bogat proizvod sa specifičnim ukusom i nizom zdravstvenih prednosti. Bogatstvo vlaknima čini ga posebno korisnim za podršku opštem zdravlju probavnog sistema, održavanje stabilnosti nivoa šećera u krvi i doprinos smanjenju rizika od određenih bolesti.

Integralno ražano brašno vam pruža mnoge zdravstvene benefite:

✓ Izuzetno je bogato vlaknima, posebno rastvorljivim vlaknima beta-glukanima. Ova vlakna pomažu u formiranju mekane mase u crevima, olakšavajući prolazak i održavajući zdravu ravnotežu crevne flore. Ovaj proces može smanjiti rizik od zatvora i drugih problema sa varenjem.
✓ Sadrži prirodne antioksidante, uključujući fenolne spojeve, koji imaju ulogu u neutralizaciji slobodnih radikala u organizmu. Ova antioksidativna svojstva doprinose smanjenju oksidativnog stresa, podržavajući opšte zdravlje ćelija i smanjujući rizik od hroničnih bolesti.
✓ Zahvaljujući svojoj sposobnosti da produži osećaj sitosti, integralno ražano brašno može pomoći u regulaciji apetita. Ovo je od posebnog značaja u održavanju zdrave telesne mase, jer može smanjiti sklonost prekomernom unošenju kalorija i podržati kontrolu telesne mase.
✓ Integralno ražano brašno može doprineti regulaciji nivoa holesterola. Vlakna i fitohemikalije prisutne u raži mogu pomoći u smanjenju nivoa lošeg LDL holesterola, čime se podržava zdravlje kardiovaskularnog sistema.
✓ Pored stabilizacije nivoa šećera u krvi, integralno ražano brašno može pružiti dodatnu podršku osobama sa dijabetesom. Neki sastojci raži, poput lignana, mogu doprineti boljoj regulaciji glukoze.

Uvođenjem integralnog ražanog brašna u ishranu, ne samo da se unapređuje ukus jela već se i obezbeđuje organizmu širok spektar hranljivih materija koje podržavaju celokupno zdravlje.

Odlično je za pripremu hleba, peciva, palačinki i kolača, pružajući im jedinstvenu teksturu i blag ukus kukuruza. Dodatak ovog brašna u ishranu takođe može doprineti očuvanju telesne mase i kontroli telesnog indeksa.

Ovde možete pogledati i ostale proizvode Vodenica Dren.

O proizvođaču

Vodenica Dren se nalazi u selu Ključ, kod Valjeva. Kraj vodenice protiče reka Lepenica, koja omogućava da se brašno melje na tradicionalan način, baš kao što su naši preci. Na našoj vodenici sva zrna započinju život kao cela zrna. U svom prirodnom stanju, tokom rasta u poljima, cela zrna su celo seme biljke.

Recenzije

Još nema komentara.

Ocenite proizvod
Pretraga