Skip to content
Dostava u roku 24-48h samo na području Beograda.

Integralno speltino brašno

400.00 RSD

TipSpeltino brašno
ProizvođačVodenica Dren
Neto količina0,5 kg

Opis

Integralno speltino brašno dobijeno mlevenjem celog zrna spelte, donosi izuzetan spoj rastvorljivih vlakana koja podržavaju zdravlje probavnog sistema i esencijalnih aminokiselina koje pružaju građevinske blokove za ćelije tela.

Integralno speltino brašno vam pruža mnoge zdravstvene benefite:

✓ Izuzetno je bogato vlaknima, posebno rastvorljivim vlaknima beta-glukana. Ova vlakna podržavaju zdravlje probavnog sistema, održavajući redovno varenje i smanjujući rizik od gastrointestinalnih problema.
✓ Speltno brašno pruža značajnu količinu proteina, uključujući esencijalne aminokiseline. Proteini su ključni za izgradnju i obnovu ćelija, podržavajući održavanje zdravih tkiva i mišića.
✓ Integralno speltno brašno sadrži vitamin E, gvožđe, magnezijum i cink. Ovi hranljivi sastojci igraju ključnu ulogu u jačanju imunološkog sistema, održavanju zdravlja kože i podršci opštem dobrostanju organizma.
✓ Speltno brašno ima niži glikemijski indeks u poređenju sa nekim drugim vrstama brašna, što doprinosi održavanju stabilnih nivoa šećera u krvi. Ovo je posebno važno za regulaciju šećera, što može biti od koristi za osobe sa dijabetesom.
✓ Iako sadrži gluten, integralno speltno brašno često je podnošljivije za osobe sa određenim nivoom osetljivosti na gluten u poređenju s pšeničnim brašnom. Ipak, treba imati na umu da osobe sa celijakijom trebaju biti oprezne, a konsultacija sa stručnjakom preporučuje se pre uvođenja novih sastojaka u ishranu.

Integralno speltno brašno donosi sa sobom ne samo specifičan ukus već i brojne hranljive benefite, čineći ga odličnim izborom za one koji žele unaprediti svoju ishranu i podržati opšte zdravlje.

Odlično je za pripremu hleba, peciva, palačinki i kolača, pružajući im jedinstvenu teksturu. Dodatak ovog brašna u ishranu takođe može doprineti očuvanju telesne mase i kontroli telesnog indeksa.

Ovde možete pogledati i ostale proizvode Vodenica Dren.

O proizvođaču

Vodenica Dren se nalazi u selu Ključ, kod Valjeva. Kraj vodenice protiče reka Lepenica, koja omogućava da se brašno melje na tradicionalan način, baš kao što su naši preci. Na našoj vodenici sva zrna započinju život kao cela zrna. U svom prirodnom stanju, tokom rasta u poljima, cela zrna su celo seme biljke.

Recenzije

Još nema komentara.

Ocenite proizvod
Pretraga