Skip to content
Dostava u roku 24-48h samo na području Beograda.

Kakao puter

390.00 RSD

TipPuter
ProizvođačThe Best Of Nature
Neto količina100gr

Opis

Kakao puter, bogat proizvod dobijen iz kakao zrna, predstavlja ne samo osnovu mnogih poslastica već i izvor zdravih sastojaka. Ovaj puter, često korišćen u kulinarstvu, nosi sa sobom nekoliko zdravstvenih benefita koji ga čine privlačnim dodatkom ishrani.

Konzumiranje ovog proizvoda sa sobom donosi i niz zdravstvenih benefita:

✓ Kakao puter sadrži značajnu količinu antioksidanata, uključujući flavonoide. Ovi antioksidansi pomažu u borbi protiv slobodnih radikala, čime doprinose opštem zdravlju.
✓ Kakao puter je bogat zdravim mastima poput oleinske kiseline (prisutne u maslinovom ulju). Ove masti podržavaju zdravlje srca i doprinose ravnoteži lipida u organizmu.
✓ Ovaj puter se često koristi u kozmetičkim proizvodima zbog svojih hidratantnih svojstava. Kada se nanosi na kožu, pomaže zadržavanju vlage, čineći je mekom i elastičnom
✓ Dobar izvor vitamina E, koji ima antioksidativna svojstva i podržava zdravlje kože. Vitamin E igra ključnu ulogu u zaštiti ćelija od oštećenja.
✓ Sadrži tvar anandamid, koja se povezuje s osećajem euforije. Ovo može doprineti poboljšanju raspoloženja i smanjenju stresa.

Kakao puter, s jedinstvenim ukusom i nizom zdravstvenih benefita, postaje sveprisutan u kulinarskim i kozmetičkim aplikacijama. Važno je koristiti ga umereno, kao deo celokupne uravnotežene ishrane ili nege kože.

Ovde možete pogledati i ostale proizvode iz naše kategorije Ukusi sveta .

Recenzije

Još nema komentara.

Ocenite proizvod
Pretraga