Skip to content
Dostava u roku 24-48h samo na području Beograda.

Karanfilić mleveni

120.00 RSD

TipZačin
ProizvođačHerbella
Neto količina10gr

Opis

Karanfilić mleveni, dobijen od sušenih i zdrobljenih karanfilića (Syzygium aromaticum), predstavlja aromatični začin sa bogatom istorijom i raznovrsnim upotrebama u kulinarstvu i tradicionalnoj medicini. Ovaj mleveni začin ima snažan i karakterističan ukus, koji doprinosi jedinstvenom šarmu mnogim jelima.

Konzumiranje ovog proizvoda sa sobom donosi i niz zdravstvenih benefita:

✓ Mleveni karanfilić ima izraženu aromu koja je topla, začinjena i blago slatkasta. Ovaj bogat i intenzivan profil čini ga popularnim začinom u mnogim kuhinjama širom sveta.
✓ Dodatak mlevenog karanfilića jelima može poboljšati ukus i aroma jela. Koristi se u raznim receptima, uključujući kolače, supe, variva, marinade za meso i slatkiše. Takođe, često se koristi u tradicionalnim začinskim smešama poput indijskog garam masala ili začinskog mješavina za kuvanje mesa.
✓ Mleveni karanfilić se često dodaje napicima poput čaja, kafe, voćnih kompota ili vina. Njegova topla aroma može dodati dubinu i kompleksnost ukusu pića.
✓ U tradicionalnoj medicini, karanfilić se pripisuju različiti zdravstveni benefiti. Smatra se da ima antioksidativna i protivupalna svojstva, kao i potencijal za podršku digestivnom zdravlju.
✓ Ovaj začin se često koristi kao prirodno sredstvo protiv neprijatnih mirisa. Može se postaviti u vrećice ili u kuhinjske ormariće radi apsorpcije neprijatnih mirisa.

Važno je koristiti mleveni karanfilić umereno, jer je jakog ukusa. Bez dodatka aditiva, mleveni karanfilić je često dostupan u prodavnicama zdrave hrane ili se može pripremiti kod kuće od sušenih karanfilića. Ovaj univerzalni začin doprinosi ne samo ukusu jela, već i pruža raznovrsne mogućnosti za kreativnost u kuhinji.

Ovde možete pogledati i ostale proizvode iz naše kategorije Ukusi sveta .

Recenzije

Još nema komentara.

Ocenite proizvod
Pretraga