Skip to content
Dostava u roku 24-48h samo na području Beograda.

Karanfilić u zrnu

120.00 RSD

TipZačin
ProizvođačHerbella
Neto količina10gr

Opis

Karanfilić mleveni, dobijen od sušenih pupoljaka drveta karanfila (Syzygium aromaticum), predstavlja jedinstven i svestran začin sa raznovrsnim primenama u kulinarstvu, aromaterapiji i tradicionalnoj medicini. Ovi sušeni pupoljci ne samo da doprinose bogatstvu ukusa mnogim jelima, već pružaju i niz zdravstvenih benefita.

Konzumiranje ovog proizvoda sa sobom donosi i niz zdravstvenih benefita:

✓ Karanfilić u zrnu je poznat po svojoj bogatoj i začinjenoj aromi koja može osvežiti prostor i pružiti prijatan miris. Često se koristi u aromaterapiji radi stvaranja opuštajuće atmosfere.
✓ Karanfilić u zrnu se koristi kao začin u mnogim receptima, posebno u pripremi kuvanih jela, kolača i kuvanih napitaka. Dodaje se jelima poput čorbi, kuvanih voćnih kompota, mesnih jela i raznih kolača.
✓ U tradicionalnoj medicini, karanfilić se koristi zbog svojih potencijalnih benefita za probavni sistem. Smatra se da može pomoći u smanjenju gasova, ublažavanju grčeva i podržavanju opšteg zdravlja probavnog trakta.
✓ Karanfilić poseduje prirodna antibakterijska svojstva, zbog čega se često koristi u oralnoj higijeni. Dodavanje karanfilića u zrnu u domaću pastu za zube ili ispiranje usta može pružiti svež dah i podržati oralno zdravlje.
✓ Pored toga, karanfilić u zrnu ima antioksidativni potencijal, što znači da može pomoći u neutralizaciji slobodnih radikala u organizmu, doprinoseći očuvanju opšteg zdravlja.

Važno je napomenuti da karanfilić u zrnu treba koristiti umereno, jer ima jak i začinjen ukus. Ovaj začin je lako dostupan u prodavnicama zdrave hrane, a takođe ga možete pripremiti i kod kuće. Dodavanje karanfilića u zrnu u svakodnevnu upotrebu može doneti raznolikost u ishrani, poboljšati ukus jela i pružiti zdravstvene benefite.

Ovde možete pogledati i ostale proizvode iz naše kategorije Ukusi sveta .

Recenzije

Još nema komentara.

Ocenite proizvod
Pretraga