Skip to content
Dostava u roku 24-48h samo na području Beograda.

Kurkuma u prahu

220.00 RSD

TipZačin
ProizvođačSanaterra
Neto količina50gr

Opis

Kurkuma u prahu poznata i kao “zlatni začin” zbog svoje jarko žute boje, potiče iz korena biljke Curcuma longa, koja je domaća za jugoistočnu Aziju. Ova začinska biljka ima dugu istoriju korišćenja u tradicionalnoj medicini i kulinarskim receptima.
Kurkuma u prahu je začin s intenzivnom zlatnožutom bojom i karakterističnim, blago gorkim ukusom. Njeno glavno aktivno jedinjenje je kurkumin, koje ima moćna antiinflamatorna i antioksidativna svojstva.

Konzumiranje kurkume u prahu sa sobom donosi i niz zdravstvenih benefita:

Kurkumin je poznat po svojoj snažnoj sposobnosti smanjenja inflamacije u telu. Ovo može biti korisno u prevenciji i ublažavanju simptoma hroničnih bolesti povezanih sa zapaljenjem.
Kurkuma je bogata antioksidansima koji pomažu u neutralizaciji slobodnih radikala. Ovi radikali su jedan od uzroka oksidativnog stresa i starenja organizma.
Može doprineti zdravlju srca tako što smanjuje nivo holesterola, poboljšava funkciju krvnih sudova i deluje kao antiinflamatorno sredstvo koje podržava opšte srčano zdravlje.
Istraživanja su sugerisala da kurkumin može imati preventivno dejstvo na određene vrste kancera, a takođe se proučava i njegova uloga u podršci konvencionalnom lečenju.
Kurkumin može imati blagotvoran uticaj na nivoe šećera u krvi, posebno kod osoba s dijabetesom tipa 2. Ona može poboljšati osetljivost na insulin i regulisati nivoe glukoze.

Kurkuma se često koristi u karijima, supama, napicima i raznim jelima kako bi se dodala boja i ukus.
Ovaj začin je proizvod proizveden po principima organske proizvodnje.

Ovde možete pogledati i ostale proizvode iz naše kategorije Ukusi sveta .

Recenzije

Još nema komentara.

Ocenite proizvod
Pretraga