Skip to content
Dostava u roku 24-48h samo na području Beograda.

Oljušteno proso veliko

270.00 RSD

TipŽitarice
ProizvođačSlavuj
Jedinica mere1kg

Opis

Oljušteno proso veliko predstavlja hranu bogatu nutrijentima, koja se sve više ističe u ishrani zbog svoje izuzetne hranljive vrednosti i raznovrsnih zdravstvenih benefita. Proso je žitarica koja potiče iz Afrike i Azije, a njegovo oljušteno zrno čini dragoceni sastojak u ishrani.
Oljušteno proso veliko je sitno, žuto zrno sa glatkim teksturnim slojem koji se lako uklanja tokom procesa obrade. Ono čini osnovu brojnih jela i može se koristiti kao prilog, u supama, salatama ili kao zamena za druge žitarice.

Konzumiranje zrna prosa sa sobom donosi i niz zdravstvenih benefita:

Proso je zrno izuzetno bogato proteinima, čineći ga važnim delom ishrane za vegetarijance i vegane.
✓ Oljušteno zrno prosa sadrži značajne količine vlakana koja podržavaju zdravlje digestivnog sistema, sprečavajući probleme poput zatvora i podržavajući redovno pražnjenje creva.
✓ Proso pruža esencijalne minerale poput gvožđa, magnezijuma i fosfora, kao i vitamine B kompleksa, doprinoseći opštem zdravlju organizma.
✓ Proso je bezglutenska žitarica, čineći je prikladnom opcijom za one sa celijakijom ili netolerancijom na gluten. Ovo čini proso izuzetno prilagodljivim u ishrani različitih populacija.
✓ Vlakna i kompleksni ugljeni hidrati prisutni u prosu pomažu u održavanju stabilnih nivoa šećera u krvi, što je ključno za prevenciju dijabetesa i održavanje energije tokom dana.

Uz sve ove prednosti, oljušteno zrno prosa nije samo ukusno i hranljivo, već se takođe lako integriše u različite recepte, čineći ga cenjenim dodatkom raznolikoj ishrani.

Ovde možete pogledati i ostale proizvode našeg proizvođača Slavuj.

O proizvođaču

Naša osnovna ideja bila je da plasiramo na tržište zdrav i prirodan proizvod. Glavni principi našeg poslovanja su dobra namera i ljubav – kao podloga za proizvodnju hrane vrhunskog kvaliteta

Recenzije

Još nema komentara.

Ocenite proizvod
Pretraga