Skip to content
Dostava u roku 24-48h samo na području Beograda.

Organski cejlonski cimet

460.00 RSD

TipZačin
ProizvođačWe Are One
Neto količina100gr

Opis

Organski cejlonski cimet potiče od kore drveta Cinnamomum verum, koje je domaće za Šri Lanku (ranije poznatu kao Cejlon). Ovaj tip cimeta se razlikuje od kineskog cimeta, koji potiče od drveta Cinnamomum cassia. Cejlonski cimet ima nežniji ukus i miris, a pored svoje upotrebe u kulinarskim jelima, takođe ima i značajne zdravstvene benefite.
Cejlonski cimet ima tanju koru u poređenju s kineskim cimetom, a njegov blag i slatkast ukus čini ga popularnim sastojkom u brojnim receptima.

Konzumiranje organskog cejlonskog cimeta sa sobom donosi i niz zdravstvenih benefita:

Organski cejlonski cimet poseduje prirodna antibakterijska svojstva koja mogu pomoći u borbi protiv bakterija i podržati imunološki sistem u odbrani od infekcija.
Istraživanja su pokazala da redovno konzumiranje cejlonskog cimeta može pomoći u smanjenju nivoa šećera u krvi i poboljšanju osetljivosti na insulin, što je korisno za osobe s dijabetesom ili rizikom od dijabetesa tipa 2.
Antiinflamatorni sastojci cejlonskog cimeta mogu pomoći u smanjenju upala u telu. Ovo je posebno važno za podršku opštem zdravlju, jer hronična inflamacija može doprineti raznim bolestima.
Cejlonski cimet je bogat antioksidansima koji pomažu u neutralizaciji slobodnih radikala u organizmu. Ovo može doprineti prevenciji oksidativnog stresa i smanjenju rizika od hroničnih bolesti.
Može imati blagotvoran uticaj na probavni sistem. Pomaže u smanjenju nadutosti, poboljšava probavu, i može ublažiti neke gastrointestinalne tegobe.

Ovaj cimet je proizvod proizveden po principima organske proizvodnje.

Ovde možete pogledati i ostale proizvode iz naše kategorije Ukusi sveta .

Recenzije

Još nema komentara.

Ocenite proizvod
Pretraga