Skip to content
Dostava u roku 24-48h samo na području Beograda.

Organski Dominikana kakao

420.00 RSD

TipPrah
ProizvodiJust Superior
Neto količina150gr

 

Opis

Organski Dominikana kakao predstavlja ne samo izuzetan gastronomski užitak, već i dragocenu sirovinu koja obiluje jedinstvenim karakteristikama. Sa svojim bogatim ukusom, često opisanim kao harmonična kombinacija voćnih i orašastih nota, ovaj kakao se ističe kao kvalitetan proizvod sa područja Dominikanske Republike.
Dominikanski kakao je često poznat po svojoj glatkoj teksturi i kompleksnim aromama koje podstiču sva čula. Proces uzgoja i berbe ovog kakaa često se sprovodi u skladu s organskim principima, čime se podržava održivost i ekološka ravnoteža.

Osim sjajnog ukusa, ovaj proizvod sa sobom nosi i niz zdravstvenih benefita:

✓ Dominikanski kakao je izvor visoke koncentracije flavonoida, snažnih antioksidansa. Ovi spojevi pomažu u neutralizaciji slobodnih radikala, čime se održava zdravlje ćelija i podržava imunološki sistem.
✓ Ovaj kakao sadrži značajne količine magnezijuma, esencijalnog minerala koji podržava funkciju mišića i nervnog sistema. Magnezijum takođe igra ključnu ulogu u održavanju energetskog metabolizma.
✓ Flavonoidi prisutni u dominikana kakaou regulišu krvni pritisak, čime se smanjuje rizik od hipertenzije i podržava zdravlje kardiovaskularnog sistema.
✓ Kakao je prirodni izvor teobromina i feniletilamina, stimulansa koji mogu poboljšati nivo energije i osećaj vitalnosti bez izazivanja naglih promena u šećeru u krvi.
✓ Antioksidansi u kakau doprinose očuvanju zdravlja kože, štiteći je od oksidativnog stresa i podržavajući njenu elastičnost.

Uz umerenost i deo uravnotežene ishrane, uživanje u organskom dominikana kakau može doneti ukusno iskustvo koje istovremeno pruža brojne zdravstvene prednosti.
Važno je napomenuti da dominikana kakao karakteriše izuzetno bogat i kompleksan ukus, često opisan kao voćno i cvetno sa blagim notama orašastih plodova. Ovaj proizvod ne samo da pruža nutritivne prednosti, već i dodaje senzacionalnu dimenziju uživanju u čokoladi i drugim poslasticama.

Ovde možete pogledati i ostale proizvode iz naše kategorije Ukusi sveta .

Recenzije

Još nema komentara.

Ocenite proizvod
Pretraga