Osmotski sušena jagoda
210.00 RSD
Tip | Osmotski sušeno voće |
---|---|
Neto sadržaj | 100g |
Opis
Osmotski sušena jagoda je voće koje je prošlo proces osmoze, tehnike koja se koristi za uklanjanje vode iz voća ili povrća. Ovaj proces omogućava voću da zadrži svoj prirodni ukus i aromu, dok mu se istovremeno produžuje rok trajanja.
Osmotski sušena jagoda može se koristiti kao sastojak u poslasticama, kolačima, žitaricama ili kao zdrava užina.
Lekovita svojstva jagode su razna. Mogu se koristiti protiv gihta, bolesti bubrega, vitaminoze, hemoroida, rana, arteroskleroze, kožnih oboljenja, čira na želucu, malaksalosti, malokrvnosti, za smanjenje visokog krvnog pritiska, nervne napetosti, protiv krvavljenja materice, za bolju probavu… Blagotvorne su u prevenciji i lečenju anemije, zbog svoje obojenosti koju im daju pigmenti antocijanina. Beta-karoten iz jagode je moćan antioksidans. Sadrže kalijum, koji je dobar za snižavanje krvnog pritiska, pa se preporučuje za očuvanje srca i krvnih sudova.
Pogledajte i ostale proizvode iz kategorije Suvo, kandirano i osmotski sušeno voće.
Nutritivne vrednosti
Prosečna nutritivna vrednost | Na 100g proizvoda |
Energija | 1419KJ/334kcal |
Masti | 0.67g |
od kojih zasićene masne kiseline: | 0.18g |
Ugljeni hidrati | 73.8g |
od kojih šećeri: | 73.1g |
Proteini | 8.36g |
So | 0.3g |
Morate biti prijavljeni da biste postavili recenziju.
Recenzije
Još nema komentara.