Skip to content
Dostava u roku 24-48h samo na području Beograda.

Pahuljice od propržene heljde

365.00 RSD

TipŽitarice
ProizvođačSlavuj
Jedinica mere300gr

Opis

Pahuljice od propržene heljde predstavljaju izuzetno ukusnu i hrskavu alternativu za doručak, koja pruža nekoliko zdravstvenih benefita. Propržavanje heljde dodaje složenost njenom ukusu i teksturi, čineći je privlačnom opcijom za sve one koji žele uživati u hrskavom doručku. Heljda je poreklom iz Azije, ali se danas uzgaja širom sveta zbog svoje nutritivne vrednosti i širokog spektra zdravstvenih benefita.
Pahuljice od propržene heljde imaju nežan orašasti ukus i hrskavu teksturu koja dodaje dimenziju svakom zalogaju.
Ono što heljdu izdvaja u odnosu na druge žitarice je, pre svega, visok sadržaj gvožđa – mikroelementa koji je potreban našem organizmu za vezivanje i prenos kiseonika. Druga njena značajna karakteristika jeste potpuno odsustvo glutena, koji utiče na usporavanje metaboličkih procesa.

Heljda sadrži i mikroelemente: fosfor, magnezijum, cink, mangan, bakar, selen, kalcijum, kalijum, kao i silicijum, hlor, i mnoge druge.
Heljda je bogata vitaminima B grupe (B1, B2, B3, B6 i B9), koji normalizuju rad kardio-vaskularnog i centralnog nervnog sistema. U njoj se sadrži i vitamin E, koji ima antioksidantno dejstvo i štiti ćelije od uticaja slobodnih radikala, kao i A vitamin, koji snižava rizik od pojave očnih bolesti, utiče na jačanje kostiju i regeneraciju tkiva.

Zbog visokog sadržaja gvožđa upotreba heljde se preporučuje osobama koje pate od anemije. Zbog odsustva glutena, mogu je koristiti osobe koje boluju od celijačne bolesti, i osobe koje pate od astme ili psorijaze. Rutin utiče na jačanje zidova krvnih sudova, apsorpciju vitamina C, kao i na snižavanje kiselosti u želucu, pa je zbog toga bitan za osobe koje imaju povišen krvni pritisak ili pate od gastritisa. Heljda ima srednji glikemijski indeks (60-50), što predstavlja značajan faktor u ishrani osoba koje boluju od dijabetesa.

Ovde možete pogledati i ostale proizvode našeg proizvođača Slavuj.

O proizvođaču

Naša osnovna ideja bila je da plasiramo na tržište zdrav i prirodan proizvod. Glavni principi našeg poslovanja su dobra namera i ljubav – kao podloga za proizvodnju hrane vrhunskog kvaliteta

Recenzije

Još nema komentara.

Ocenite proizvod
Pretraga