Skip to content
Dostava u roku 24-48h samo na području Beograda.

Pahuljice od prosa

260.00 RSD

TipŽitarice
ProizvođačSlavuj
Jedinica mere300gr

Opis

Pahuljice od prosa predstavljaju ukusnu i hranljivu alternativu u svetu žitarica, nudeći brojne zdravstvene benefite uz svoj prijatan ukus i raznovrsnost u kuhinji. Proso je žitarica koja potiče iz Afrike i Azije, a njegovo oljušteno zrno čini dragoceni sastojak u ishrani.
Pahuljice od prosa su sitne, tanke pahulje koje se lako dodaju raznim jelima ili koriste kao osnova za ukusne doručke.

Konzumiranje ovih pahuljica od prosa sa sobom donosi i niz zdravstvenih benefita:

Pahuljice od prosa su izvor važnih nutrijenata poput proteina, vlakana, vitamina B kompleksa, gvožđa i magnezijuma, čime pružaju organizmu širok spektar esencijalnih hranljivih materija.
Proso je posebno poznato po svom izbalansiranom sadržaju proteina, uključujući sve esencijalne aminokiseline. Ovo ga čini odličnim izborom za vegetarijance i vegane.
Vlakna prisutna u pahuljicama od prosa doprinose zdravlju digestivnog sistema, podržavajući redovno pražnjenje creva i smanjujući rizik od zatvora.
✓ Proso je bezglutenska žitarica, čineći je prikladnom opcijom za one sa celijakijom ili netolerancijom na gluten. Ovo čini proso izuzetno prilagodljivim u ishrani različitih populacija.
✓ Vlakna i kompleksni ugljeni hidrati prisutni u prosu pomažu u održavanju stabilnih nivoa šećera u krvi, što je ključno za prevenciju dijabetesa i održavanje energije tokom dana.

Uz sve ove prednosti, pahuljice od prosa nisu samo ukusne i hranljive, već se takođe lako integrišu u različite recepte, što ih čini cenjenim dodatkom raznolikoj ishrani.

Ovde možete pogledati i ostale proizvode našeg proizvođača Slavuj.

O proizvođaču

Naša osnovna ideja bila je da plasiramo na tržište zdrav i prirodan proizvod. Glavni principi našeg poslovanja su dobra namera i ljubav – kao podloga za proizvodnju hrane vrhunskog kvaliteta

Recenzije

Još nema komentara.

Ocenite proizvod
Pretraga