Skip to content
Dostava u roku 24-48h samo na području Beograda.

Puter od kikirikija

450.00 RSD

TipPuter
UkusKikiriki
ProizvođačGazdinstvo Krstonošić
Neto količina300g

Opis

Puter od kikirikija je masni namaz biljnog porekla koji nastaje mlevenjem suvo pečenog kikirikija, na visokim obrtajima i pri minimalnom zazoru mlinskog kamenja i to je ceo proces proizvodnje i kompletna receptura. Ne sadrže nikakve dodatke – ni kap vode ili ulja, ni zrno soli niti bilo kakve druge supstance. Mazivost, odnosno amorfna struktura postiže se samo finoćom mlevenja i zahvaljujući visokom sadržaju sopstvene masnoće u semenu.

Evo zašto je puter od kikirikija koristan za naše zdravlje:
✓ Bogat je izvor proteina i ima veoma visoku hranljivu vrednost. Proteini pomažu u održavanju osećaja sitosti i podržavaju zdrav metabolizam.
✓ Sadrži zdrave masti, uključujući omega 6 masne kiseline, koje su važne za zdravlje srca i mozga.
✓ Izvor je minerala poput magnezijuma, fosfora i kalijuma. Magnezijum je važan za zdrave kosti i mišiće, dok fosfor i kalijum podržavaju funkciju mozga, srca i nervnog sistema.
✓ Kikiriki puter sadrži antioksidante kao što su resveratrol i koenzim Q10. Ovi antioksidanti pomažu u zaštiti ćelija od oštećenja i mogu imati antiupalno dejstvo.

Postoji nekoliko načina kako možete uživati u puteru od kikirikija:
🍞 Namažite puter od kikirikija na sveže prepečen tost. Možete dodati i med, džem ili krišku voća po želji.
🥤 Dodajte kašičicu putera u smuti. Možete ga kombinovati sa bananom, bobičastim voćem, grčkim jogurtom… Ovo će doneti bogatstvo ukusa i hranljive vrednosti smutiju.
🍲 Možete ga dodati i u razna kuvana jela, kao što su kineska piletina, kari, čili ili variva. Dodavanje putera od kikirikija može im dati kremastu teksturu i zanimljiv ukus.

Ostale proizvode Gazdinstva Krstonošić pogledajte OVDE.

O proizvođaču

Poljoprivredno gazdinstvo Krstonošić Kikinda fokusira se na uzgoj i preradu uljanih kultura, jer to je ono što najbolje uspeva u njihovim lokalnim mikroklimatskim i zemljišnim uslovima. Sa severa Banata, najosunčanijeg dela Srbije, donose nam 100% prirodne proizvode. To su: hladno ceđena jestiva biljna ulja, biljni puteri i proteinska brašna od uljarica

Recenzije

Još nema komentara.

Ocenite proizvod
Pretraga