Skip to content
Dostava u roku 24-48h samo na području Beograda.

Puter od semena ludaje 200g

510.00 RSD

TipPuter
ProizvođačGazdinstvo Krstonošić
Neto količina200g

Opis

Puter od semena ludaje je masni namaz biljnog porekla koji nastaje mlevenjem suvo pečenog semena uljane tikve golice, na visokim obrtajima i pri minimalnom zazoru mlinskog kamenja i to je ceo proces proizvodnje i kompletna receptura. Ne sadrže nikakve dodatke – ni kap vode ili ulja, ni zrno soli niti bilo kakve druge supstance. Mazivost, odnosno amorfna struktura postiže se samo finoćom mlevenja i zahvaljujući visokom sadržaju sopstvene masnoće u semenu.

Puter od ludaje veoma je zdrav iz nekoliko razloga:
✓ Ima veoma visoku hranljivu vrednost.
✓ Sadrži esencijalne masne kiseline, uključujući omega 3 i omega 6 masne kiseline, koje su važne za zdravlje srca i mozga.
✓ Prirodni je izvor minerala kao što su magnezijum, gvožđe, cink i fosfor. Magnezijum je važan za zdrave kosti i mišiće, dok gvožđe pomaže u transportu kiseonika u telu. Cink je ključan za jačanje imunog sistema, a fosfor je neophodan za pravilno funkcionisanje mozga i ćelija.
✓ Vlakna koja se nalaze u ovom puteru izuzetno su korisna za održavanje zdravog sistema za varenje.

🥞 Najčešće se koristi kao namaz za hleb, bruskete, galete i slično, ali može se koristiti i kao sastojak u pripremi drugih jela ili kolača 🍪

Ostale proizvode Gazdinstva Krstonošić pogledajte OVDE.

O proizvođaču

Poljoprivredno gazdinstvo Krstonošić Kikinda fokusira se na uzgoj i preradu uljanih kultura, jer to je ono što najbolje uspeva u njihovim lokalnim mikroklimatskim i zemljišnim uslovima. Sa severa Banata, najosunčanijeg dela Srbije, donose nam 100% prirodne proizvode. To su: hladno ceđena jestiva biljna ulja, biljni puteri i proteinska brašna od uljarica

Recenzije

Još nema komentara.

Ocenite proizvod
Pretraga