Skip to content
Dostava u roku 24-48h samo na području Beograda.

Taan makedonski (tahini)

640.00 RSD

TipPuter
ProizvođačKazablanka, Kavadarci, S. Makedonija
Neto količina500gr

Opis

Taan makedonski (tahini), tradicionalni sastojak iz Bliskog istoka, je pasta od hladno mlevenih susamovih semenki koja nije samo ukusna, već i hranljiva. Ova kremasta pasta donosi niz zdravstvenih benefita, što je čini popularnom opcijom u ishrani širom sveta.

Evo ključnih karakteristika ovog proizvoda:

✓ Taan makedonski (tahini) je dobar izvor esencijalnih hranljivih sastojaka, uključujući proteine, nezasićene masne kiseline, vitamin E, vitamin B, kalcijum, gvožđe i druge minerale. Ovi sastojci pružaju podršku različitim funkcijama u organizmu.
✓ Nezasićene masne kiseline, poput oleinske kiseline koja se nalazi u tahiniju, mogu doprineti poboljšanju zdravlja srca. Ove masti podržavaju održavanje normalnog nivoa holesterola u krvi.
✓ Tahini je dobar izvor biljnih proteina, čime doprinosi izgradnji i održavanju mišićne mase. Ovo je posebno važno za vegane i vegetarijance koji se oslanjaju na biljne izvore proteina.
✓ Kalcijum, magnezijum i fosfor, minerali prisutni u tahiniju, igraju ključnu ulogu u održavanju zdravlja kostiju. Ova pasta može biti korisna za ljude koji imaju potrebu za povećanim unosom ovih minerala.
✓ Vitamin E, prisutan u tahiniju, ima antioksidativna svojstva koja pomažu u neutralizaciji slobodnih radikala u organizmu, čime se štiti ćelije od oksidativnog stresa.

Tahini se često koristi kao ključni sastojak u pripremi humusa, namaza, dresinga ili kao dodatak jelima. Njegova kremasta tekstura i blagi orašasti ukus čine ga veoma prilagodljivim u kulinarstvu. Bez dodatka šećera, soli ili konzervansa, organski tahini predstavlja prirodnu i hranljivu opciju koja odgovara različitim prehrambenim potrebama. Ovaj svestran proizvod može dodati ukus i nutritivnu vrednost različitim jelima, pružajući istovremeno brojne zdravstvene benefite.

Ovde možete pogledati i ostale proizvode iz naše kategorije Ukusi sveta .

Recenzije

Još nema komentara.

Ocenite proizvod
Pretraga